‘Gun jezelf hypotheekadvies op private banking niveau’

Ondernemers ondervinden vaak veelonnodige weerstand bij het verkrijgen van een hypotheek. Dit wordt veroorzaakt door onduidelijkheid over de eisen die banken stellen en welke informatie moet worden overlegd. Hierdoor wordt het aanvragen vaneen hypotheek ernstig vertraagd en leidt regelmatig zelfs tot afwijzing van de aanvraag. Peter Hans Teutenberg helpt, met onafhankelijk financieel advies, ondernemers snel en efficiënt aan een passende hypotheekoplossing.

Hij startte in 1989 bij Fortis Bank en werkte jaren als krediet acceptant en senior private banker bij onder andere Staalbankiers en Van Lanschot Bankiers. In 2007 stopte hij ermee. Peter Hans wilde iets anders, niet meer op commissiebasis werken, niet meer zo veel mogelijk producten verkopen. Dat voelde niet goed. Nu is hij alweer tien jaar ondernemer en eigenaar van Teutenberg Financiële Planning.

Onderscheidend

Peter Hans krijgt energie van complexe hypotheekaanvragen waarin hij zich succesvol kan onderscheiden voor de ondernemer. Door zijn ervaring als private banker en kredietacceptant weet hij hoe banken zo’n aanvraag beoordelen en welke vragen ze stellen. Veel adviseurs kijken of een aanvraag past binnen de regels, Peter Hans kijkt hoe hij jouw best passende hypotheek geaccepteerd krijgt bij een geldverstrekker.

Banken geven pas een concreet antwoord als je een huis hebt gekocht. Peter Hans kent de regels en kan je vooraf aangeven wat mogelijk is. Indien noodzakelijk kan hij met meerdere banken overleggen wat de mogelijkheden zijn. Je weet dan vooraf hoe ver je polstok reikt. In deze overspannen markt best handig.

Je kan natuurlijk zelf meerdere banken en kredietverstrekkers afgaan maar dat kost vaak veel meer tijd dan je vooraf kunt bedenken. En die onnodig verloren kostbare tijd kan je beter gebruiken voor je zakelijk succes.

Wie zich veel irritatie en frustratie wil besparen kan bij de geboren en getogen Hagenaar aankloppen. Op basis van een intake gesprek en de vraagstelling maakt hij vooraf een inschatting van de tijd en kosten van een advies. Daarin is bepaald met welke banken hij moet spreken om een succesvolle kredietaanvraag uit te werken en te realiseren.

Zo heeft de ondernemer er bijna geen omkijken meer naar en kan hij doorgaan met waar hij goed in is: ondernemen.

 

 

 

Meer weten?

Gepubliceerd in: Den Haag into Business, herfst 2017
Tekst: LV Content, Frank Verhoef
Foto: KJ Photography, Khalid Jahangler